Hádzanárky majsterkami Slovenska!!!

bytcan.sk - Bytčianske hádzanárky majsterkami Slovenska!!!Bytčianske mladšie dorastenky sa vcelku senzačne pred necelými troma hodinami stali majsterakmi SR v hádzanej! Aj keď sme na výborné výsledky našej mládežníckej hádzanej zvyknutí, toto je predsalen prekvapenie. Naše dievčatá mali najmladšie družstvo v celej súťaži. Sú to minuloročné majsterky v kategórii starších žiačok, preto sa perspektívne počítalo, že o rok by sa mohli pobiť o medailové umiestnenia.

 

Už samotný postup medzi štyri najlepšie tímy bol tohto roku skvelým výsledkom. Finálová štvorka hrala záverečný turnaj o majstra SR tento víkend (23.-25. máj 2008) v Šuranoch. Naše dievčatá najskôr v piatok porazili ŠKP Bratislavu 27:26. Výborne naladené, v preplnenej hale vo fantastickej atmosfére, zdolali v sobotu domáce Šurany 26:23. V nedeľnajšom zápase, ktorý začal o 12.30, im stačila i prehra o jeden gól. Naše dievčatá remizovali s Trenčankami 25:25 a dosiahli najväčší úspech bytčianskej hádzanej od čias legendárnej „zlatej éry“ z osemdesiatych rokov.

Dnešný deň sa zapíše nielen do histórie bytčianskej hádzanej, ale aj do histórie bytčianskeho športu. Tešíme sa na ďalšie úspechy. Tie môžu prísť ešte v tomto roku – naše mladšie aj staršie žiačky postúpili medzi najlepších osem tímov SR a pripravujú sa na finálové turnaje vo svojich kategóriách.

 Držíme palce!

Len chcem pripomenúť, že nejaké fotky a štatitiky k tomuto článku môžem poslať neskôr. Dnes to nejde, lebo naše majsterky sú ešte len na ceste domov… O tomto úspechu sa dočítate aj v zajtrajších MY Žilinských novinách, pričom by mala byť v následujúcom čísle (o týždeň) rozšírená reportáž o tomto výbornom výsledku našich hádzanárok.

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky