Nobodys Perfect

bytcan.sk - Nobodys PerfectVidel som v Bytči plagáty, že sa chystá koncert v Bristole. Pozerám na názvy kapiel a obe neznáme. Ak ste narazili na rovnaký problém, pomôžem Vám ho aspoň z časti rozlúsknuť. Rád by som predstavil jedného z účinkujúcich, tejto jedinečnej premiéry dvoch nových bytčianskych hudobných zoskupení. Jedná sa vlastne o hudobný projekt, ktorý vraj dlhú dobu odpočíval zimným spánkom. Až nastal ten deň, kedy sa po dlhej zime konečne prebral. A že si chlapci pospali, veď sa vystúpio po neuveriteľných trinástich rokoch!

 

O  históri a súčastnosti, plánoch do budúcnosti som vymenil maily s dvoma zo štyroch členov. Na moje otázky odpovedal Jimi a Jeff.

Scream: Ahojte, mohli by ste nám kapelu v krátkosti predstaviť?

jeff: Zdravíme všetkých čitateľov 🙂 Náš hudobný projekt vznikol naozaj už pred tými dlhými trinástimi rokmi. Ovplyvnení novou vlnou harcore a kapelami ako Biohazard, Clawfinger a iné, sme pri pive dali traja členovia dvoch hudobných skupín dohromady NP. Šuter ako člen Fucking World a Brčo so mnou ako členovia The Stone Faces. Aj keď so žánrovo úplne rozdielnych kapiel, sme si sadli ako muchy na lep.

jimi: No jasné, na mňa jeff zabudol, že… hahaha. Pravda je, že na tom pive som nesedel, ale na prvej skúške už som bol ako druhý gitarista. Následne som začal po jeffovom odchode hrať vo Fucking World na basu.

Scream:: Čo bolo ďalej?

jeff: Cvičili sme skoro rok repertoár. Usporiadali sme koncert v Sobášnom paláci. Vysoká návštevnosť, veľké problémy. Keby aspoň stáli za to, no nič, ďalej…  Žiaľ Brčo asi pod nátlakom spoluhráčov so Stone Faces (vtedy už som bol z domovskej kapely vykopnutý 🙂 na koncerte nevystúpil. Jednoducho sa vyparil, … a tým sa samozrejme činnosť na pár rokov prerušila.

Scream: Takže spomínaný zimný spánok.

jeff: Áno a že aký dlhý… Trvalo to dlhší čas a paradoxne po rokoch to bol práve Brčo, ktorý nás dal zase dokopy.

Scream:: Ale ten medzi Vami už nie je?

jeff: Nie, nie je. Dal nás dohromady, ale asi ho zaskočili naše vysoké nároky, hehe. Ubrali sme sa totiž trošku iným smerom, ako pred rokmi. Hudobne sme sa trošku vyvynuli a ľudovo povedané pritvrdili sme 🙂 A tak sme oslovili Malého, bola to jediná voľba. A musím povedať, že tá správna voľba.

Scream: Bolo by teda načase predstaviť dnešnú zostavu.

jeff: Dnešná zostava vyplynula len z toho, čím sme za tie roky prešli. Jedno kratučké obdobie asi pred deviatimi rokmi, sme už s Malým hrávali a hrali sme dokonca s dvoma basami! V tej dobe nevídané, ale keď sme sa stretli dvaja basáci, nebolo iné východisko a táto možnosť sa nám zdala celkom zaujímavá. Potom som dokonca na čas presedlal na gitaru, ale opäť nám to nejako zakapalo.

Scream:Takže predstavíš nám konečne zostavu?

jeff: Ako som už písal jedná sa o hudobný projekt. Projekt dvoch členov Fucking World – Šuter a Jimi a dvoch členov Unicorn – Malého a mňa.

bytcan.sk - Nobodys Perfect

Scream: Takže opäť dvaja basáci, takže sa môžeme tešiť na dve basgitary? To bude zaujímavé.

jimi: Hneď na začiatok ťa musím sklamať, dve basgitary nebudú, aj keď sme to pred pár rokmi skúšali, bola to dosť sranda. Nakoniec sme sa však rozhodli ostať pri starom zaužívanom čo platí skoro na celom svete: spev, gitara, basa, bicie. Nie že by to pred tým nebolo dobré, ale takto je to predsa o niečo lepšie.

Scream: Takže Jimi ty obsluhuješ mikrofón. Malá zmena, ako sa cítiš ako pódiový leader kapely?

jimi: Ak sa mám priznať, dosť si to užívam, aj keď sa mi do sólového spevu zo začiatku moc nechcelo. Je to super 🙂 nemusím nosiť na skúšky a koncerty nástroj :). Teraz vážne je to super, že sme sa do toho nakoniec pustili. Samotný spev je rozložený medzi nás troch, v každej skladbe si zareve každý okrem Maťa za bicími, ale neskôr možno…? 🙂 Cítim sa veľmi dobre, chalani sú super. Nemôžem však povedať, že sa cítim ako leader kapely, to sú všetci.

jeff: Vďaka za pochvalu, aj Ty si super. Hlavne keď nám poskakuješ na skúškach popred ksichty a pumpuješ do nás energiu

Scream: Jimi nechýba Ti basgitara? To, že nenosíš nástroj na skúšky a koncerty neobstojí !

jimi: Jasné, že by som si rád zahral, ale to by sme museli ešte dlhšie cvičiť, aby som si zvykol zároven aj spievať. Na druhú stranu jeff je ten správny človek, ktorý je v tomto projekte na správnom mieste.

jeff: sakra už druhá poklona, ja ďakujem. Ja si myslím, že Jimi sa absolútne na pozícií speváka našiel.

Scream:Ako by ste teda dnes zadefinovali vašu tvorbu?

jimi: Ťažká otázka, ale ľahká odpoveď. V tomto projekte nájdeš prvky HC death, thrash metalu, punku…skrátka každý si tam nájde svoje, to čo má rád. Ja osobne počúvam New York HC scénu, tak aj pre mňa tam niečo je.

Scream: OK, kto je autorom hudby, textov?

jeff: Autorom hudby je Šuter a spolu s Malým dali dohromady štruktúry pesničiek. Niektoré texty som robil ja, niektoré Šuter a do „celosvetového“ jazyka nám ich poprekladal Sralo. Aj touto cestou ho pozdravujeme a chceme mu poďakovať !

bytcan.sk - Nobodys Perfect

Scream: Takže angličtina? Prečo práve angličtina? Lepšie sa spieva anglicky?

jimi: Na tento druh hudby sa viac hodí anglický jazyk ako slovensky jazyk ktorý je dosť náročný ( skloňovanie…) a nedokážem si predstaviť ako by to aj v niektorých skladbách vyznelo. Skrátka angličtinu do týchto skladieb rýchlejšie zapasuješ ako slovenčinu. Mne osobne sa spieva dobre a neriešim to či to je v angličtine.

Scream: O čom sú teda jednotlivé texty.

jimi: Rozoberať jednotlivé texty skladieb by asi bolo na dlho. Ale v podstate sa točia okolo všetkého toho zla a zverstva, ktoré sa deje okolo nás.

Scream: A čo Vaše domovské kapely?

jimi: Čo sa týka Fucking World, tak sme hľadali náhradu za Ľuba na bicie, ktorého zároveň aj pozdravujem. Podarilo sa nám nájsť jedného chalana, ktorý by sa aj hodil, tak uvidíme či to dobre dopadne a sa nakoniec dohodneme. Samotný Unicorn hráva, ale tiež majú menšie problémy s tým, že gitarista pracuje mimo Bytče…na to by však skôr lepšie vedeli odpovedať Jeff alebo Malý.

jeff: Čo sa týka Unicornu, jimi to vystihol. Ale sú to malé problémy a všetko sa to vyvinie. Stále však sú pre nás prioritou naše domovské kapely. Nobodys je projekt, kde hľadáme niečo iné ako v našich domovských kapelách.

Scream: Takže všetky aj fungujú aj naďalej? Obe sme už dlho nevideli na pódiách.

jimi: Áno všetky fungujú naďalej a dúfam, že to tak aj ostane. Dúfam, že aj na pódiách sa čím skôr ukážu a my už aj s novým bicmanom…

jeff: S Unicornom sa predstavíme, ak všetko dobre dopadne v októbri na pódiu. Dovtedy by sme si dali čas na nácvik nového materiálu. Lepšie napísané na jeho doaranžovanie.

Scream: OK, teraz už je to jasné. Ďakujem za rozhovor. Chceli by ste ešte niečo odkázať Bytčanom?

jimi: Aby si užívali každú kultúrnu akciu v Bytči, lebo vieme, že ich je v našom meste a okolí pramálo. Asi môžem povedať za celú kapelu, že všetkých pozývame na koncert v Bristol café 13.6.2009 a následne 4.7.2009 na Rockstonefest, kde sa uvidíme.

jeff: Súhlasím s Jimom. Treba podporiť každý dobrý nápad, každú dobrú akciu. Preto pripomínam 16.3.2009 – Bristol Café a 4.7.2009 – RockstoneFest na Meststkom štadióne !!! NEZABUDNITE !!

bytcan.sk - Nobodys Perfect

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky