Tanečná skupina REBEL

Bytcan.sk - tanečná skupina REBELREBEL – tanečná skupina, ktorá úspešne reprezentuje naše mesto aj ďaleko za hranicami nášho okresu. Radi by sme vám ju predstavili a preto sme položili pár otázok jednej z trénerok – Barbore Bunčovej.

Mohla by si nám v krátkosti predstaviť históriu vašej tanečnej skupiny?
Tanečná skupina Rebel bola založená v roku 2005 Mariannou Klackovou. Od roku 2007 tanečná skupina funguje pod „záštitou“ CVČ Bytča. Za necelých sedem rokov svojej existencie máme za sebou 113 vystúpení.

Ako vznikol názov REBEL? Je niečo konkrétne, voči čomu chcete rebelovať?
Názov vznikol tak, že Marianna došla z tým, že ideme na našu prvú súťaž a mali by sme sa ako tanečná skupina nejak volať. Dala dva návrhy REBEL alebo POWER. Jednoznačné zvíťazilo REBEL!

Takže je niečo konkrétne, čo vás vystihuje ako Rebelov? Chcete ukázať mladým ľuďom, že aj tancom sa dá rebelovať voči nude?
Áno dá sa to tak povedať! Radšej tancujeme ako by sme mali sedieť doma a nudiť sa. Momentálne tvorí skupinu REBEL 81 tanečníkov.
Bytcan.sk - Tanečná skupina REBEL

Taká veľká tanečná skupina?
REBEL funguje ako hlavná tanečná skupina, ktorú tvorí 11 členov vo veku od 16-19 rokov. Zároveň vychovávame tanečníkov v mladších kategóriách, ktorí neskôr dostanú šancu tancovať v hlavnej skupine. Rozdelení sú po ročníkoch 1-2,  3-4 ,  5,  6.

Tanec sa stal vďaka rôznym reality šou veľkým fenoménom. Nasvedčuje tomu aj počet detí, ktoré navštevujú vašu tanečnú skupinu. Má tento trend stúpajúcu tendenciu, alebo máte stale rovnako veľký záujem zo strany detí?
Propagácií tancu rozhodne pomohli rôzne reality šou. Nám každoročne rastie počet detí, ktoré chcú vstúpiť do našej tanečnej skupiny. Preto poriadame vždy na začiatku školského roka kastingy a priberáme nových členov.

Ak som v úvode písal, že úspešne reprezentujete naše mesto, ktoré z ocenení si ceníte najviac?
V januári 2010 na súťaži Žilinský Kryštál sme vyhrali 1.miesto v choreografií Hárem (brušný tanec) a  2. miesto choreografia Keď bábiky snívajú (show choreografia). V máji 2010 v celoslovenskom kole súťaže Tanečný Kubín – sme vybojovali choreografiou Hárem tretie miesto. A úspešný rok 2010 zakončili víťazstvom na MOVE ON Dance Cup-e,  kde sme vyhrali 1. miesto vďaka choreografií Drift (hip-hop) a 3. miesto choreografií Thriller. Keď to zosumarizujeme, celkovo sme na súťažiach získali 6x tretie miesto, 4x druhé miesto a 9x sme zvíťazili.

Dodatočne gratulujem. Venujete sa teda mnohým tanečným štýlom.
Áno, máme široký záber a chceme sa venovať čo najširšiemu spektru tanečných štýlov. Cez disko a hiphop, scéniku, country, brušné tance až po show choreo.

To je naozaj široký záber. Preferujete nejaký štýl? Ktorý je tým najobľúbenejším?
Štýl nepreferujeme žiaden, snažíme sa mať čo najširší záber. Je to tak, že štýl môžte učiť aj podľa fyzických schopností a vekovej kategórie. Mladší majú najradšej hip-hop a staršie dievčatá zvládajú aj disko, ktoré je veľmi fyzicky náročné.

Bytcan.sk - Tanečná skupina REBEL

Takže väčšinou tancujú len dievčatá?
V tanečnej skupine máme aj osem chlapcov. Je to tak, že väčšinu tvoria dievčatá.

Čím to je, že väčšinou tvoria tanečné skupiny len dievčatá?
Tak to je ťažká otázka. Hambia sa, alebo sa boja odsudzovania zo strany kamarátov? A možno len ako pohyb preferujú loptové hry.

Pravidelne organizujete prezentáciu svojej tanečnej školy nazvanej REBEL SHOW.
Áno, v marci sme usporiadali už 11. ročník REBEL SHOW. Tú úplne prvú sme mali na ZŠ Kolárovice – 5. 5. 2006. V Bytči sme sa prvý krát s REBEL SHOW predstavili v marci 2009 – to už bol šiesty ročník.

Bytcan.sk - tanečná skupina REBEL

Táto posledná však bola niečím výnimočná.
Máme za sebou Rebel Show, na ktorej sme sa rozlúčili s trénerkou, choreografkou a zakladateľkou tanečnej skupiny REBEL Mariannou Klackovou, ktorá verím, že nás opustila len na „chvílu“. Po Marianinom odchode trénujú deti Terézia Jurčíková a Barbora Bunčová. Všetko pokračuje tak, ako nás naučila a chceme ďalej napredovať.

Bytcan.sk - tanečná skupina REBEL

Verím, že to určite zvládnete. Čo najbližšie chystajú REBELky?
Čaká nás Módna show v TULIP centre Martin, kde budeme 24. 3. predvádzať módne značky v našich choreografiách. Chystáme sa natrénovať nové choreografie aby sme na konci mája tohto roku zorganizovali ďalšiu REBEL SHOW a dúfame, že účasť bude opäť veľká!

Ďakujem za rozhovor a prajem vašej tanečnej skupine, aby sa vám darilo všetko podľa vašich predstáv a ešte veľa dalších skvelých úspechov.
Ja za našu tanečnú skupinu ďakujem. Som rada, že rodičia podporujú svoje deti v tom čo ich najviac baví.  A všetkým našim tanečníkom chcem popriať veľa sily do ďalších choreografií!

Zdroj foto: www.bytca.sk
{jcomments on}

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky