Klub moderných učiteľov Bytča

KMU BytčaMimovládna nezisková organizácia poskytujúca služby v oblasti vzdelávania, výchovy a rozvoja telesnej kultúry na celom území SR – P-MAT, n.o. dala možnosť založiť Klub moderných učiteľov Bytča. Klub oficiálne vznikol vo februári 2011 v ZŠ Ulica mieru Bytča, čím sa zaradil do siete Klubov moderných učiteľov na celom Slovensku.

Vznik KMU Bytča vychádzal z podnetov aktívnych učiteľov, ktorí sa chceli navzájom vzdelávať . Členmi klubu sú učitelia materských škôl, základných škôl, stredných škôl v okrese Bytča. V súčasnosti má klub 34 členov. Koordinátorom klubu je Mgr. Ľubica Gabajová. Úlohou koordinátora je pripravovať a organizovať stretnutia, viesť zoznam členov klubu, viesť „kroniku“ klubu vo forme blogu na vytvorenej webovej stránke http://kmubytca.webnode.sk

Cieľom klubu je zlepšovať vzdelávanie a učenie vo svojich školách a triedach prostredníctvom vzdelávania a výmenou skúseností . Činnosť klubu spočíva v pravidelnom stretávaní sa učiteľov. Každé stretnutie je inak tematický zamerané. Trvanie klubu je síce krátke, ale od februára 2011 sme zrealizovali nasledujúce aktivity:

  • odborné prednášky o zvládaní stresu s PaedDr. Ivanou Gallovou, PhD vedúcou KPV v Nitre,
  • odbornú prednášku o šikanovaní v školách s Prof. PhDr. Petrom Ondrejkovičom, DrSc
  • výmenu skúseností s materskými školami v okrese Považská Bystrica
  • spoznali sme zaujímavé webové stránky
  • navštívili sme regionálnu konferenciu v Považskej Bystrici, kde sme sa aktívne zapájali do workshopov
  • zapojili sme sa 6. ročníka Veľkej súťaže portálu moderný učiteľ – najlepšie projektové vyučovanie
  • s lektorkou cvičenia Zumby sme sa naučili základy tohto tanca
  • naučili sme sa zdobiť medovníky
  • s pani učiteľkou Gabrielou Uhliarikovou sme sa zaúčali do práca s technikou Tenerifa
  • práca v detskom grafickom programe Tux Paint

 

KMU Bytča KMU Bytča KMU Bytča

 

Naša činnosť bude v roku 2012 pokračovať. Chceli by sme zrealizovať stretnutia zamerané na rozvoj IKT zručností, prácu s portálom www.eaktovka.sk, nové trendy vo vyučovaní, netradičné metódy a formy práce. Veľmi nás oslovila webová stránka http://www.burjanoskole.sk/, ktorej chceme v budúcnosti venovať viac pozornosti.

Snažíme sa získať do klubu nových členov, ktorí by nám rozšírili obzory v oblasti výchovy a vzdelávania, ale i v oblasti športu a kultúry. Byť v súčasnosti MODERNÝM UČITEĽOM vyžaduje v učiteľskom povolaní odborníka. V klube ponúkame realizáciu nápadov, prácu v tíme, prezentovanie sa navonok. Budeme radi, ak sa naše rady rozrastú o nových členov. V prípade záujmu môžu kontaktovať koordinátora klubu lubica.gabajova@gmail.com.

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky