Mladšie dorastenky MHK Bytča majsterkami SR

Mladšie dorastenky MHK Bytča majsterkami SR, staršie žiačky majsterkami krajaTento týždeň je pre družstvá MHK Bytča bohatý na hádzanú, keď sa v akcii predstavia staršie žiačky a mladšie dorastenky. Už vo štvrtok 8. mája 2014 staršie žiačky MHK Bytča vycestovali na v poradí 10. kolo, resp. turnaj krajskej súťaže do Bánoviec, kde sa im opäť darilo a po víťazstve nad žiačkami Trenčína 24:20 a Partizánskeho 16:6 si pred zostávajúcimi dvoma turnajmi vybojovali titul Majsteriek Žilinského a Trenčianskeho kraja a zároveň si z prvého miesta vybojovali účasť na záverečnom turnaji Majstrovstiev SR, ktoré sa uskutočnia v Trenčíne v dňoch od 13. do 15. júna 2014.

Okrem žiačok Bytče automaticky na M SR postupujú aj vlaňajšie majsterky kraja a zároveň aj žiačky tohtoročného hostiteľa záverečných bojov o titul Majstra SR družstvo Trenčína, keďže družstvo Nitry, nemá právo postupu z tejto súťaže. Piatok patril na domácej palubovke v ŠH v Predmieri mladším dorastenkám, ktoré v rámci 20. kola hostili na svojej palubovke v ŠH v Predmieri v považskom derby rovesníčky Trenčína, v ktorom si domáce hráčky počínali výborne, zdolali hostky z Trenčína rozdielom piatich gólov 28:23, po polčase 11:11 a stali sa tak dve kolá pred koncom súťaže novými majsterkami SR svojej kategórie a automaticky postupujú na Česko-slovenský pohár mladších dorasteniek, ktorý bude hostiť klub HK Slovan Duslo Šaľa v dňoch 30. mája až 1. júna 2014.

Mladšie dorastenky MHK Bytča majsterkami SR, staršie žiačky majsterkami kraja

Tento týždeň završili účinkovanie družstiev MHK Bytča staršie žiačky domácim turnajom, kde súperkami Bytčaniek boli žiačky Bánoviec nad Bebravou a Nitry, v oboch prípadoch sa z víťazstva tešili hráčky domáj Bytče, ktoré zdolali žiačky Bánoviec 22:14 a žiačky Nitry 21:18. Pôvodne mali byť v nasadení aj mladšie žiačky, no kvôli obsadenosti športovej haly v Partizánskom (organizátor) sa posledný 11. turnaj odkladá na nedeľu 18. mája 2014. Staršie dorastenky majú voľno.

Zdroj: www.mhkbytca.sk

Zanechať prvý komentár