Zabíjačkové slávnosti

Zabíjačkové slávnosti HričovZabíjačkové slávnosti budú v Dolnom Hričove 13. decembra. Oživia tradície dedinskej zabíjačky a výťažok pôjde na dobrý účel. Pozývame vás na najchutnejšiu udalosť roka, Zabíjačkové slávnosti. Tradícia domácej zabíjačky ožije v sobotu 13. decembra v Dolnom Hričove. Dobročinné podujatie sa koná po šiesty raz.

Chutne sa najete a zabavíte

Ľudovú atmosféru dotvoria FS Rovňan, Závadské ženičky a kapely Bytčianska dvojka, Krištáľ a DJ Robo Gajarký. Tešiť sa môžete na pečené prasiatko, smažené, jaterničky, klobásky a trdelníky. Na prípitok bude pripravené hriatô, varené vínko či punč. Nebude chýbať klobáskový workshop, školský vianočný trh, tombola a špeciálna zabíjačková dražba.

Zabíjačkové slávnosti Hričov

Prispejete na dobrú vec

Akcia je dobročinná. Utŕžené peniaze od kupujúcich a sponzorov venujeme každý rok na dobrý účel. Venovali sme ich základnej škole a tiež na rekonštrukciu studničky na Bukovine. Z dedinskej akcie sa stáva regionálne známe a obľúbené podujatie. Na posledný ročník prišlo vyše 300 ľudí, mnohí zo Žiliny a okolia.

Bohatý program v skratke

10:00 Divadlo na Hojdačke

11:00 Klobáskový workshop

12:00 Zabíjačkové špeciality

13:00 Folklórne súbory a živá hudba

18:00 Tombola so živým prasiatkom

19:00 Zabíjačková dražba

Zabíjačkové slávnosti Hričov

Čím sú Zabíjačkové slávnosti výnimočné?

Už 6. ročník regionálneho podujatia priťahuje stále väčšiu pozornosť. Minuloročná účasť prevýšila očakávania. Zabíjačkové špeciality pripravujú domáci majstri a ponúkame ich za priateľské ceny. Atmosféru dopĺňajú ukážky prípravy mäsových výrobkov, školský trh, tombola, folklórne súbory. V roku 2012 sme vytvorili rekord v krochkaní a zapísali sa do Knihy slovenských rekordov 🙂 Výťažok ide na dobrý účel.

Viac o akcií nájdete na FB – TU.

Zabíjačkové slávnosti Hričov

Laco Kavecký

Zanechať prvý komentár