Po Malom trhu prišla Burza použitých vecí

Burza použitých vecí BytčaPo úspešnom Malom trhu usporiadali manželia Filekovci ďalšiu vydarenú akciu. Burza použitých vecí začala svoju tradíciu v telocvični na ZŠ na Ul. Mieru v Bytči, kde mali predávajúci dostatok priestoru pre ponúkaný tovar. Aj keď išlo o prvú takúto akciu, zúčastnilo sa až 22 predávajúcich.
„Na malom trhu sa nás niekoľko ľudí spýtalo, či neplánujeme zorganizovať aj takúto burzu. Každý má určite doma veci, ktoré už nepoužíva, deti nám vyrástli z oblečenia, či korčúľ, kúpili sme si nový bicykel, tenisovú raketu, či DVD prehrávač, alebo sme už prečítali knižku. Staré, hoci ešte stále dobré veci, nám doma zaberajú miesto, namiesto toho, aby poslúžili niekomu inému. Preto sme vytvorili priestor pre všetkých, ktorí by chceli dať takýmto veciam druhú šancu,“ konštatoval organizátor akcie Michal Filek.

Kupujúcim, ktorí zavítali na akciu sa myšlienka páčila.

„Na Burze použitých vecí sa mi páči práve tá myšlienka ďalšieho využitia vecí, ktoré sú pre niekoho už nepotrebné ale niekomu ešte dobre poslúžia,“ uviedla Dominika Gajdošíková.

Najviac bolo na burze stánkov s obnoseným šatstvom, či novým oblečením, ktoré roky ležalo nepovšimnuté v skrini.

Burza použitých vecí Bytča

„Tieto veci nám už strašili v skriniach dosť dlhý čas a konanie burzy bola perfektná príležitosť ako ich niekomu posunúť a ešte si aj finančne prilepšiť,“ vyjadrila sa Dominika Hlaváčová, predávajúca na burze.

Ako pri každej akcii, aj na túto si Bytčania musia zvyknúť. Napriek tomu organizátori nestrácajú nadšenie a v ďalšom pokračovaní plánujú rozšíriť sortiment o platne, športové potreby a ďalšie komodity.

„Bol to pre Bytču úplne nový formát akcie. Účasť bola zhruba taká, akú sme očakávali. Druhú šancu dostalo pomerne veľa veci. Novú knižnicu si našlo najviac kníh, ale úspešne vymenilo majiteľa aj pomerne veľa elektroniky, športových potrieb a oblečenia. Veríme, že ďalšie pokračovanie pritiahne na akciu ešte viac ľudí, ktorí sa dozvedia, že podobné akcie majú naozaj zmysel,“ dodal M. Filek.

Burza použitých vecí Bytča

Podobný názor mala aj predávajúca na burze. „Tí, ktorí prišli si veľmi pochvaľovali, lebo získali úplné nové, alebo skoro nové veci za doslovne smiešnu sumu,“ povedala D. Hlaváčová.

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky