Nová etapa v živote bytčianskeho kina

fILMOVý KLUB bYTčAV sobotu 7. marca prebehlo v Dome kultúry v Bytči slávnostné otvorenie zdigitalizovanej kinosály. Diváci mohli prísť otestovať nový zvuk a obraz filmom Gravitácia. Toto propagačné premietanie bolo zadarmo a symbolicky odštartovalo novú etapu v živote bytčianského kina. Garantom digitalizácie kinosály je občianske združenie Filmový klub Bytča, ktoré v spolupráci s mestom Bytča celý projekt pripravilo, a ktoré bude aj prevádzkovateľom kina.

Slovami dramaturga Filmového klubu Bytča Petra Gärtnera: „Rozhodli sme sa kinosálu zdigitalizovať, aby úplne v Bytči nezanikla prevádzka kina. Náš projekt bol úspešný a získaná premietacia digitálna technológia umožní nadviazať na činnosť o.z. Filmový klub Bytča z minulých rokov a tiež priniesť nové sekcie filmov určené najmä pre deti a tiež pre divákov zameraných na žánrovú zábavu.“

Kino bude premietať cez víkendy dva až tri filmy. Keďže sa kinosála nachádza v polyfunkčnom objekte, nie je možné, aby hralo kino každý deň. Dom kultúry sa využíva na rôzne občianske aktivity. „Naše kino nemá byť konkurenciou pre okolité multiplexy zamerané len na komerčné filmy. Naše kino má omnoho príjemnejšiu a komornejšiu atmosféru a jeho snahou je priniesť divákom kvalitatívny výber. Nebudú zahltený priemerom, ale dostanú to najzaujímavejšie či na poli náročnejších titulov alebo na poli žánrovej produkcie.“ dodáva Gärtner.

OZ Filmový klub Bytča organizuje verejné premietania už od roku 2008 a digitalizácia je preň významný krok vpred. „Bytča je okresné mesto a kino by tu určite chýbalo. Kinosála v Dome kultúry nie je síce taký veľký palác ako bolo niekdajšie Kino Tatra pri autobusovom nástupišti, napriek tomu som rád, že aspoň v tejto forme sa stále môžu stretávať ľudia so záujmom o filmy. Bez kina by bol kultúrny život v Bytči o niečo chudobnejší.“ uvažuje Gärtner a dodáva: „Chceli by sme, aby sa z kina stal priestor na zážitky z dobrých filmov ale aj spoločenské miesto, kde sa občania stretnú pri zaujímavých akciách či tematických prehliadkach filmov.“

Do konca marca máte možnosť vidieť ešte týchto šesť filmov. Viac info na www.kinobytca.sk Pripájame aj linky na FB EVENTY a krátke odporúčania dramaturga, prečo sa oplatí dané filmy pozrieť.

BELLA A SEBASTIÁN

 

ZÁZRAKY

 

NA HRANE ZAJTRAJŠKA

 

DRSNÝ HARRY

 

JACK, ZABIJÁK OBROV

 

HRANA

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky