Talent roka 2014 – Alica Kostelná odchovankyňa MHK Bytča

Talent roka 2014 - Alica KostelnaNajlepšími hádzanármi Slovenska za rok 2014 sa stali Radoslav Antl (Tatran Prešov) a Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.). Zatiaľ čo Antl prerušil „kraľovanie“ obhajcu z predchádzajúcich šiestich ročníkov ankety Richarda Štochla a po deviatich rokoch druhýkrát v doterajšej histórii mu patrí prvenstvo, Školková sa tešila z tohto ocenenia premiérovo, keď prevzala žezlo po Petre Beňuškovej. Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankiet Slovenského zväzu hádzanej (SZH) sa uskutočnilo v stredu večer v prešovskom hoteli Dukla po kvalifikačnom zápase o postup na ME mužov SR – Slovinsko.

Tridsaťsedemročný ľavý krídelník Radoslav Antl (nar. 2. marec 1978) vyhral anketu SZH po druhý raz a je desiatym z mužských laureátov, ktorí majú na konte viac ako jeden triumf. Na hádzanárskom tróne vystriedal deväťnásobného víťaza a najúspešnejšieho laureáta v doterajšej histórii Richarda Štochla, s ktorým sa aktuálne vrátil späť do národného tímu.

Tridsaťročná Martina Školková (nar. 21. 12. 1984) získala ocenenie pre najlepšiu hádzanárku prvýkrát. Univerzálna spojka vystriedala na „tróne“ svoju reprezentačnú spoluhráčku i spolurodáčku z Partizánskeho Petru Beňuškovú, ktorá v ankete SZH vlani triumfovala druhýkrát.

Talentami roka sa stali – v extralige mužov opäť 19-ročný hráč Tatrana Prešov Lukáš Urban (spojka), ktorý triumfoval aj pred rokom, a vo WHIL 20-ročná spojka českého vicemajstra DHC Sokol Poruba Alica Kostelná, ktorá prvú časť roka 2014 strávila v Iuvente Michalovce.

Srdečne GRATULUJEME!

Talent roka 2014 - Alica Kostelna

Zdroj: mhkbytca.sk

Zanechať prvý komentár