Celé Slovensko číta deťom, druháci a piataci sa zapojili

Cele Slovensko cita detom„Čítanie veľkých malým je o budovaní vzájomnej dôvery, o pocite istoty, ochrany, je o pravom zázemí, ktoré každý malý, ale aj veľký, človek veľmi potrebuje. Je to ten pocit, ktorý nám nemôže poskytnúť ani televízna ilúzia, ani kontakty cez sociálne siete, ani nadšenie z počítačových hier.“ Projekt sa uskutočnil v dňoch od 1.6. do 7.6.2015. Aby sa u detí rozvíjal zdravý psychický vývoj, slovná zásoba, vyjadrovanie, je potrebné, aby rodičia, učitelia, starí rodičia čítali 20 minút denne nahlas.

Dňa 3.6.2015 druháci a piataci zo ZŠ Ulica mieru navštívili Mestskú knižnicu v Bytči. Prišli si vypočuť čítanie hosťa projektu Jozefa Úradníka, ktorý prečítal rozprávku Snehová kráľovná od autora H.CH. Andersena.

Cele Slovensko cita detom

 

Žiakov ohromilo pôsobivé čítanie pána Jozefa Úradníka. Kultivovaný rečový prejav vyvolával u detí predstavivosť i fantáziu. Po prečítaní rozprávky odmenili deti pána Úradníka potleskom. Samozrejme, prezentovali aj svoje umelecké schopnosti – recitovali básničky. Čítanie rozprávky bolo nezabudnuteľným zážitkom pre deti i dospelých.

Cele Slovensko cita detom

Webová stránka projektu: http://www.celeslovenskocitadetom.sk

Zdroj: www.bytca.sk

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky