Improliga sa vracia do Bytče

Improliga BytčaV piatok 19.júna o 19. hodine vás čaká v Dome kultúry v Bytči IMPRO NIGHT. Improvizačné divadlo má v okolí Žiliny silnú tradíciu. Dlhé roky bývala úspešná Improliga v Bábkovom divadle v Žiline a viackrát sa s pozitívnym ohlasom organizovala Improliga aj v Bytči. Naposledy asi pred štyrmi rokmi práve v Dome kultúry. Neprofesionálni herci a odvážlivci z publika vtedy prilákali množstvo divákov a takmer divadelnú sálu bytčianskeho kulturáku vypredali. Improliga má svoje čaro, je omnoho živšia ako klasické nacvičené divadlo a je postavená na bezprostredných reakciách hercov. Vznikajú komické situácie, a keď sa na pódium dostane talentovaný jedinec, tak sa publikum neprestáva smiať.

Pravidlá sú veľmi jednoduché. Divadelné družstvá o troch členoch, ale aj jednotlivci či väčšie skupiny improvizujú na vylosované témy. Skupina si vylosuje tému a následne má tri minúty na prípravu svojej scénky. Potom ide na pódium a tri minúty improvizuje. Cieľ je jediný, pokiaľ možno v rámci zvolenej témy čo najviac publikum zabaviť. Družstvá sú po každej scénke bodované divákmi. Družstvo, ktoré v troch kolách získa najviac bodov je víťazom.

Improliga bola kolískou pre také veličiny slovenskej zábavy ako napríklad PARTIČKA, či pre skupinu 3T – tri tvorivé tvory, ktorá dnes so svojou vlastnou šou vypredáva sály po celej republike. Účastniť sa na improvizačnom divadle chce trochu guráže, a človek asi nemôže byť zakríknutý introvert, aj keď ani to nie je pravidlom. Niektorí účinkujúci dokážu zabodovať už svojím prirodzeným výzorom. Improvizovať sa môže na všetky spôsoby, môžete dokonca tancovať balet, či hrať pantomímu, spievať operu, používať rekvizity. Je to len na voľbe a talente zúčastnených hercov.

Na IMPRO NIGHT sa môžete tešiť na nové talenty najmä z radov súboru DRAMAŤÁCI zo ZUŠ Bytča, či žilinského konzervatória. Nebudú chýbať ani staré známe tváre z Bytče, ktoré už nejakú tú Improligu preimprovizovali, či cezpoľní performeri nachystaní spôsobiť vám svalovicu na bránici.

Impronight 2015

V rámci IMPRO NIGHT vystúpi aj hudobný hosť. Mladá kapela STOLEN MONEY z Dolného Kubína príde do Bytče predstaviť svoj mix rock’n’rollu a bluesrocku. V cene vstupného dostanete aj niečo pod zub a do hrdla. IMPRO NIGHT bude zlatým klincom podujatia KULTURFULL, ktoré na záver sezóny organizuje Filmový klub Bytča v spolupráci s Dramaťákmi zo ZUŠ Bytča. Vstupné 3 €, improvizátori majú samozrejme vstup zdarma.

 

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky