SEP CUP 2015 – prípravkári FO BYTČA potvrdili kvality

sep-cup-2015-01V sobotu 27.06.2015 sa na Mestskomm štadióne v Bytči konal už tretí ročník SEP CUP-u futbalových prípraviek. Tento, čím ďalej atraktívnejší turnaj pritiahol množstvo divákov, ktorí mohli vidieť zaujímavé a napínavé súboje mladých nádeji česko-slovenského futbalu. Domáce mužstvo FO Bytča sa v silnej konkurencií nestratilo a chlapci si svojimi výkonmi vybojovali celkom zaslúžene strieborné medaily. Aj každoročné medailové umiestnenia na SEP CUP-e ukazuje, že práca s futbalovou mládežou je v Bytči na tej najvyššej úrovni.

Na troch ihriskách si zmeralo sily 12 družstiev rozdelených do dvoch skupín. Po vzájomých zápasoch v skupinách, prvý traja postúpili do skupiny o 1-6 miesto a ďalší do skupiny o celkové 7-12 miesto. V ďalších finálových stretnutiach opäť systémom každý s každým bojoval o najlepšie umiestnenie. Konečným víťazov turnaja sa stali hráči favorizovanej AC Sparta Praha. Tí pricestovali na turnaj len so siedmimi hráčmi, ale nakoniec svoje kvality dokázali. Na druhej priečke skončili domáci prípravkári z FO Bytča, tretí skončili trošku prekvapivo odchovanci TJ Dynamo Príbovce.

„Na všetkých hracích plochách sme videli veľmi zaujímavé a napínavé súboje. Je vidieť, že chlapcov futbal naozaj baví a som rád, že naši hráči chcú na sebe pracovať. Príležitosť zmerať si sily s takými poprednými mužstvami na tomto turnaji je pre nich veľkým prínosom. Máme veľmi silný ročník a druhé miesto na takomto turnaji je úspechom. Zistili sme na čom pracovať a čo do budúcna zlepšovať.“ – skonštatoval tréner prípravok a organizátor turnaja M. Weber.

V treťom ročníku SEP CUP-u organizátori opäť posunuli latku turnaja o niečo vyššie. „Sme naozaj radi, že na turnaj prijali pozvanie všetky oslovené kluby. Snažíme sa z roka na rok pritiahnuť prípravky tých najlepších českých a slovenských klubov. A sme veľmi radi, že meno nášho turnaja sa už skloňuje v tých najväčších pozitívach a kluby aj naozaj zvučných mien sa k nám na turnaj už dokonca hlásia. Aj to je všetko zásluha všetkých, ktorí nám pomáhajú s jeho sponzoringom, organizáciou, prípravou, propagáciou a hlavne zabezpečením jeho priebehu. Aj touto cestou by som im rád ešte raz poďakoval“ – povedal jeden z hlavných organizátorov P. Pastorek.

SEP CUP 2015
Víťazná radosť hráčov AC Sparta Praha

Jeho slová potvrdzujú aj vyjadrenia trénera pražskej Sparty Milana Jůzu: „Výborne pripravená organizácia. Ďakujeme za pozvanie a sme radi, že sa nám v silnej konkurencií podarilo zvíťaziť. Je vidieť, že v Bytči vyrastá napriek skromnejším podmienkam veľa výborných futbalistov.“

„Aj ja by som chcel poďakovať všetkým, ktorí nám s organizáciou turnaja pomohli. Je veľmi ťažké všetkých vymenovať, ale sme radi že sa nájdu ľudia nadšení pre spoločný záujem. A chcel by som aj touto cestou osloviť záujemcov o prácu s mládežou. Hľadáme trénerov ku všetkým vekovým kategóriám, radi vás privítame“ – dodal Weber.

Ceny prišiel odovzdať mladým talentom futbalista MŠK Žilina Miroslav Káčer. Ten na vyzvanie moderátora Tomáša Ďutku chlapcom ukázal aj kus svojho futbalového umenia s loptou. Tak zavŕšil tento výborný turnaj. Fotografie z turnaja nájdete v našej fotogalérií.

Výsledky skupín

Skupina A   Skupina B
01 AC Sparta Praha 42:01 15 b.   01 FK Nový Jičín 21:09 13 b.
02 FO Bytča 18:11 12 b.   02 FC Spartak Trnava 32:05 12 b.
03 TJ Dynamo Príbovce 15:13 09 b.   03 MŠK Fomat Martin 15:12 07 b.
04 FK Třinec 12:14 06 b.   04 MFK Frídek Místek 12:14 06 b.
05 MŠK Ružomberok 13:26 03 b.   05 ŠK Vrakuňa Bratislava 08:27 03 b.
06 Juventus Žilina 06:41 00 b.   06 MŠK Žilina 08:29 01 b.

Celkové poradie

  1. AC Sparta Praha
  2. FO Bytča
  3. TJ Dynamo Príbovce
  4. FC Spartak Trnava
  5. FK Nový Jičín
  6. MŠK Fomat Martin
  7. MFK Frýdek Místek
  8. ŠK Vrakuňa Bratislava
  9. FK Třinec
  10. MŠK Ružomberok
  11. MŠK Žilina
  12. Juventus Žilina

SEP CUP 2015
Mužstvo FO Bytča

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky