Augustové večery na zámku a v synagóge

augustove-vecery-zamokObčianske združenie Bytčania Bytčanom vás pozýva stráviť štvoricu augustových večerov na nádvorí nášho krásneho zámku a v synagóge, okorenené nočnými divadelnými predstaveniami na zámockom nádvorí a v niektorých jeho miestnostiach. Po veľkom záujem o ich prehliadku vám chcú ukázať tieto priestory v netradičnom poňatí. Okrem speváckych súborov sa môžete tešiť aj na hudobné vystúpenia ladené do klasiky, tiež vyspovedáme hosťa večera, ktorým bude známa osobnosť a vrcholom budú nočné divadelné predstavenia pod režijným vedením Dalibora Burandu, spojené s krátkou prehliadkou zámku.

To ale nie je všetko. V synagóge uvidíte výstavy, vypočujete si autorské čítania a bude aj letné kino, ktoré 30. augusta prerastie do letného bytčianskeho filmového festivalu.

HISTÓRIA DNES (?): ALŽBETA BÁTHORYOVÁ

Prvé predstavenie z divadelného cyklu História DNES (?), zaoberajúce sa prípadom ženy, ktorú netreba dlho predstavovať. Uvidíte netradičnú formu príbehu v jedinečnom prostredí Bytčianskeho zámku, ktorá je zároveň veľkou metaforou dnešnej doby. Čo majú spoločné legíny, plesové šaty, mobilný telefón a vejár? V titulnej úlohe Miroslava Matušná! Ďalej hrajú: Simona Kovačevová, Dalibor Buranda, Petra Sedláková, Naďa Zápecová a ďalší! Réžia: Dalibor Buranda.

Vecerne divadlo Bytca

SOBOTA 1.8.2015 – PLNÁ KULTÚRY

vecerna-synagoga-01-08-15

Zanechať prvý komentár