Rekonštrukcia MŠ Hurbanova

Oprava chodnikov ms hurbanova

Poslanci Mestského zastupiteľstva na svojom poslednom riadnom zasadaní 14.9.2016 schválili finančné prostriedky na opravu chodníkov a spevnených plôch v areáli MŠ Hurbanova. Zo schválených finančných prostriedkov sa mala realizovať oprava chodníkov a spevnených plôch v areáli MŠ a oprava chodníkov v záhrade.

Podľa pripraveného rozpočtu malo mesto zo svojho rezervného fondu použiť 10.000€. Nakoľko sa však podarilo vedeniu že MŠ získať z mimorozpočtových zdrojov (Nadácie PONTIS) finančné prostriedky vo výške 5.000,- € Mestské zastupiteľstvo schválilo použiť z rezervného fondu len polovicu požadovaných prostriedkov.

Práce vykonávali technické služby mesta Bytča. Najväčšiu časť rozpočtu pohltili náklady na asfaltovanie, ktoré museli objednávať u subdodávateľov. To sa muselo vykonávať ručne a preto jeho zhotovenie bolo finančne veľmi nákladné. Zo schválených financií sa podarilo pokykriť len náklady na asfaltovanie chodníkov v záhrade MŠ.

hurbanova 02

Preto na mimoriadnom Mestskom zastupiteľstve 24.10.2016 primátor mesta Minárčik požiadal poslancov o použitie ďalších 8.000€ z rezervného fondu na realizáciu zostávajúcich prác.

„Podarilo sa nám zrealizovať projekt výmeny asfaltových chodníkov v areáli školy. Pani riaditeľka chce týmto poďakovať hlavne poslancom za schválenie finančných prostriedkov na ich realizáciu. Požiadala nás však aj v mene rodičov, o výmenu asfaltových plôch pred vstupom do škôlky. Zhodli sme sa spoločne na tom, že kvalitativne aj vizuálne by pomohlo, ak by bol povrch vydláždený zámkovou dlažbou a nadväzoval tak na jestvujúci chodník“ – poznamenal Minárčik

Poslanci použitie 8000€ z rezervného fondu schválili a technické služby mesta začnú s opravou havarijného stavu ešte tento mesiac.

hurbanova 01Asfalttový povrch v havarijnom stave nahradí zámková dlažba ešte tento rok.

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky