Nová kanalizácia komplikuje občanom život

Nova kanalizacia komplikuje obcanom zivot

Má všetkým obyvateľom mesta Bytča uľahčiť a spíjemniť život. Projekt Zásobovanie vodou, odkanalizovania a čistenia odpadových vôd v okrese Bytča za viac ako 50 mil. Eur bol realizovaný z veľkej časti z eurofondov. Vybudovaná kanalizácia zatiaľ však svoju funkciu neplní, naopak obyvateľom Pšurnovickej ulice v Bytči komplikuje život.

Na problémy s vytekajúcou vodou upozorňujú obyvatelia dotknutej ulice už dlhšiu dobu. Situácia sa na istý čas upokojila, všetko sa však začalo zhoršovaťv posledných dňoch, kedy začalo intenzívnejšie pršať. Voda z kanalizažnej šachty neustále vyteká a dokonca začala ohrozovať a vytápať domy. Na situáciu upozornila jedna z obyvateliek ulice na sociálnej sieti a zdá sa, že problém sa začal riešiť.

„Bývam pod cestou a voda, ktorá vyteká z kanalizačnej šachty, ktorá je pred mojim domom, mi neustále tečie popred moju bránku, steká do zeme a naspäť sa mi tlačí do garáže. Musím mať neustále zapnuté čerpadlo, aby mi voda v garáži a pivnici nestála a nepodmáčala nám tak dom úplne. V pivniciach som mala až 15cm vody. S problémom som oboznámila znova pána primátora v pondelok 21.11.2016, prišli situáciu riešiť aj pracovníci SEVAK-u. Tlak vody vyhodil jedno ráno poklop zo šachty rovno pred autobusom, ktorý tadiaľ prechádzal “ – hovorí jedna z dotknutých obyvateliek.

Nova kanalizacia komplikuje obcanom zivot
Voda vteká do dvorov a záhrad napriek tomu, že neprší.

Na vzniknutú situáciu a jej riešenie sme sa opýtali aj prednostky Ing. Kramarovej. Odpoveď z Mestského úradu v Bytči bola nasledovná: „O uvedenom probléme sme informovaní, predmetnou situáciou sa pán primátor zaoberal,zaoberá a rieši ju cez investora,ktorým ja SeVaK.“

Dnes (21.11.2016) podľa svedkov situáciu riešili kompetentní pracovníci zo SEVAK-u, STRABAG-u a aj primátor mesta Minárčik. Cisterna odčerpala vodu z kanalizačnej šachty a poklop opäť priskrutkovala. Voda však vyteká ďalej.„Tí, čo to opravovali haváriu s vodou, nám povedali, že v Kolároviciach niektorí ľudia napojili dažďovú vodu na ešte nefunkčnú kanalizáciu a to je vraj tá voda, ktorá vyteká z kanalizačných šácht. Ale dnes už druhý deň neprší a voda stále vyteká. Podľa mňa za to môžu vysoké spodné vody, pretekajú cez chybné a zlé izolácie kanalizačných šácht. A to je asi hlavný problém havarijného stavu“ – pre bytcan.sk zhodujú sa obyvatelia Pšurnovickej ulice.

Dnes je 22.11.2016 a voda stále tečie a tečie z 3 kanalizačných šácht (15:00 hod.).

Nova kanalizacia komplikuje obcanom zivot
Fotografia z nedele 20.11.2016

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky