Parkovanie na námestí po novom

Parkovanie na Námestie SR v Bytči po  novom

Od dnes (1.3.2017) vstúpilo do platnosti VZN č. 12/2016, ktoré vymedzuje zóny parkovania pre motorové vozidlá na Námestí Slovenskej republiky v Bytči. Po novom budú môcť vodiči parkovať na vyhradených parkoviskách len dve hodiny v doobedňajších a dve hodiny v poobedňajších hodinách.

Zmena systému parkovania nepočíta s výberom parkovného, ktoré bude aj naďalej bezplatné. Obmedzenia sa týkajú len času, počas ktorého bude možné na parkovisku stáť. Tieto opatrenia majú zamedziť celodennému parkovaniu niektorých zamestnancov prevádzok, či parkujúcich vodičov, ktorí cestujú ďalej za prácou autobusmi.

Toto VZN, ktoré pripravil mestský úrad v spolupráci s poslancami počíta s nainštalovaním parkovacích automatov, v ktorých bude potrebné si vytlačiť parkovací lístok. Na ňom zaznamenaný čas príchodu a bude potrebné zadať ŠPZ auta. Následne ho umiestniť na viditeľné miesto za predným sklom. Na jednu ŠPZ vám vzniká nárok na maximálne dvojhodinové bezplatné parkovanie a to v čase od 8:00 – 12:00 hod. a v poobednajších hodinách v čase od 12:00 – 17:00 hod. Na dobu parkovania jednotlivých vozidiel bude dohliadať Mestská polícia a priestupky budú riešené v blokovom konaní.

Obyvateľov s trvalým pobytom na Námestí SR sa však obmedzenia parkovania nedotknú. Po požiadaní a vydaní rezitentskej karty budú môcť na námestí aj ďalej parkovať bez obmedzení.

 

Foto: A. Brandejsová

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky