Poslanci schválili projekt revitalizácie zelene

Projekt revitalizácie dostal zelenú

Rád by som poďakoval kolegom poslancom za to, že veľkou väčšinou schválili návrh, ktorý som spolu s Braňom Šušolíkom, Braňom Chupekom a Ondrejom Skotnickým predložil na rokovanie mestského zastupiteľstva. Navrhli sme, aby sa z rozpočtu vyčlenilo 10-tisíc eur na vypracovanie projektu revitalizácie zelene v meste. Vrátane výsadby náhradnej zelene za vyrúbané stromy na Komenského ulici.

V súčasnosti sa na ich mieste stavia chodník popri ZŠ Mieru. Vypracovanie tohto projektu bude nadväzovať na pasportizáciu stromov, ktorú mesto dalo urobiť v rámci zakúpeného mapového portálu. Okrem zmapovania súčasného stavu je však potrebné aj naplánovať odbornú obmenu zelene v meste, ktorú sme dlhé roky zanedbávali a dnes je v mnohých mestských častiach už na sklonku životnosti.

Verím, že sa projekt do jesene podarí spracovať a následne zastupiteľstvo rozhodne o tom, v ktorých častiach ho začneme realizovať. Z môjho pohľadu je to najviac potrebné na sídlisku. Kolegovia sa prihovárali aj za cintoríny v mestských častiach. Ešte raz chcem poďakovať všetkým poslancom, ktorý návrh podporili a vyjadriť presvedčenie, že sa nám obmenu zelene podarí úspešne naštartovať už v tomto roku, a to na základe projektu vypracovaného odborníkom, ktorý vzíde z výberového konania.

Michal Filek / foto: http://www.shunvmall.com

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky