3.ročník Festivalu Hviezdne noci Bytča sa blíži!

Festival hviezdne noci Bytča 2017

Leto sa blíži a s ním aj tretí ročník najväčšej bytčianskej kultúrnej akcie – Festivalu Hviezdne noci Bytča. V dňoch 17. až 20. augusta 2017 sa bude konať tento multižánrový festival, ktorý si už počas minulých rokov vydobyl reputáciu medzi Bytčanmi aj cezpoľnými návštevníkmi. Prinášame vám čerstvé novinky o prípravách a programe tejto 4-dňovej akcie aj o tom, kde si môžete už teraz kúpiť lístky za akciovú cenu.

Festival hviezdne noci Bytča 2017

Festival už zverejnil prvé štyri mená hudobného programu. Organizátori sa ako po minulé roky zamerali na to najatraktívnejšie zo slovenskej hudobnej scény. Do Bytče dorazí napríklad legendárne duo Longital z Bratislavy, ktoré so svojou hudbou obehlo už celý svet. Nemej atraktívny bude koncert 8-členného ansámblu Kataríny Málikovej – mladej slovenskej speváčky a skladateľky, ktorá uchvacuje doma aj v zahraničí svojou modernou verziou slovenského folklóru.

{youtube}UsXjkSo0S_w{/youtube}

Medzi ďalšie zverejnené mená patria mladí prešovskí art-rockeri z kapely Fúzy Múzy a považskobystrická formácia Elections in the Deaftown, ktorá patrí medzi najvyhľadávanejšie kapely slovenskej alternatívnej scény. Na festivale by malo spolu zahrať minimálne 15 kapiel a djs. Ďalšie mená plánujú organizátori oznamovať postupne v nadchádzajúcich týždňoch.

Festival hviezdne noci Bytča 2017

Veľkým lákadlom festivalu je okrem ambiciózneho programu aj samotné dejisko. Organizátori ťažia z čara historických stavieb mesta. Atmosféru koncertov bude opäť dokresľovať magická bytčianska synagóga. Novinkou bude tento rok aj hojnejšie využitie Sobášneho paláca. A azda najväčším lákadlom bude letné kino na nádvorí bytčianskeho renesančného zámku. Minulý rok ho počas premietania slávnej Cesty do praveku navštívilo viac ako 250 divákov. Aj tento rok chystajú organizátori pestrý filmový maratón, ktorý vás zavedie do dejín kinematografie a pripomenie nestarnúce klasiky atraktívne pre všetky ročníky.

Festival hviezdne noci Bytča 2017

“Diváci sa môžu tešiť na výdatnú porciu filmov, aké nikde inde neuvidia. Výber a vybavovanie filmov je celoročný proces, komunikujeme so spoločnosťami v celej Európe aj v Amerike. Predstavili sme už prvú sekciu Filmový zemepis, v rámci ktorej tento rok zablúdime do Írska – bohatej a na Slovensku málo známej kinematografie. Tento rok by sme chceli uviesť aj celú sekciu filmov geniálneho komika Bustera Keatona. Minulý rok sme hrali len jeden jeho film a diváci si priamo po premietaní búrlivým potleskom vypýtali celú sekciu. Snažíme sa zo všetkých síl, aby sme splnili ich želanie,” vysvetľuje riaditeľ a zároveň hlavný dramaturg festivalu Peter Gärtner, ktorý ako premietač a vedúci miestneho kina Filmový klub Bytča festival v roku 2015 inicioval.

Filmy sa budú premietať okrem letného kina a synagógy aj v kinosále a divadelnej sále Domu kultúry. Bytča na štyri dni ožije od rána do noci filmovými premietaniami. Na svoje sa môžu tešiť aj detskí diváci, fanúšikovia slovenskej kinematografie a tiež fanúšikovia akčnejších žánrov.

Okrem filmu a hudby sa predstavia na festivale aj divadelné súbory, bude opäť prebiehať diskusné fórum so zaujímavými osobnosťami z celého Slovenska, deti aj s rodičmi sa budú môcť zapojiť do tvorivých dielní a nebude chýbať ani komentovaná architektonická prechádzka mestom, ktorá si získala priazeň už na druhom ročníku.

Lístky na festival sú už v predpredaji cez PREDPREDAJ.sk. Kto by si však chcel kúpiť lístok na festival priamo v Bytči, môže tak urobiť vždy pred premietaním vo Filmovom klube Bytča priamo v pokladni kina. Tu je aktuálny program kina. Momentálne máte šancu získať lístky za zlacnené vstupné 16€, študenti dokonca len za 13€. Cena sa bude s približovaním festivalu zvyšovať.

Pre všetky informácie o festivale a novinky sledujte stránku festivalu www.hviezdnenoci.sk, alebo si lajknite fb stránku Festival Hviezdne noci Bytča.

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky