Bytčan Vlado Takáč – najlepší slovenský prekážkový bežec.

Vlado Takac - najlepsi sportovec OCR

Spartan race je jeden z najpopulárnejších OCR (Obstacle Course Race) prekážkových behov na svete. Založený bol v roku 2010 a čoskoro sa rozšíril do celého sveta. Obrovská populatira tohto behu prináša so sebou veľkú konkurenciu závodníkov. A medzi slovenskú špičku patrí bytčan Vladimír Takáč.

S pretekmi OCR začal tento skromný chalan na sklonku roku 2017. Napriek tomu následujúci rok dokázal v 14tich pretekoch nazbierať najviac bodov spomedzi všetkých slovenských pretekárov. Tým sa stal víťazom OCRA ligy, teda najlepším slovenským pretekárom prekážkových behov. Na základe tohoto umiestnenia sa v októbri 2018 zúčastnil majstrovstiev sveta OCR v Londýne.

A ako zhodnotil Vlado svoju účasť na majstrovstvách? „Mal som tú neskutočnú možnosť zúčastniť sa a dokonca pretekať na MS v mojom top-športe! Tomu zodpovedala aj totálna nervozita, stres a všetko, čo s tým súvisí už cca 2 týždne pred odchodom na MS. Obrovská vďaka patrí mojej milovanej manželke, deťom a rodičom, že to so mnou vydržali – veď som len cvičil, behal a „bol nervózny a protivný“. Cítil som sa ako v OCR raji Bolo to neskutočné, tá atmosféra, ľudia, prekážky všade dokola, tisícky divákov a súťažiacich z celého sveta, komentátori, organizácia a registrácia úplne v pohode, vyhrievaná hala pre divákov, cez ktorú prechádzala jedna z rúčkovacích prekážok. Aké boli majstrovstvá celkovo? BOMBA!!! Každý, kto sa zaujíma trošku viac o tento šport, by tu nemal chýbať a mal by hlavne prísť fandiť našim farbám, ktoré ani tentokrát nesklamali. Nechcem vyzdvihovať jednotlivé mená, pretože každý, kto tu bol a závodil (a dokonca aj kto len fandil pri trati), dal zo seba maximum a to najlepšie, čo mohol a za to patrí všetkým obrovské poďakovanie a rešpekt!“

Vlado Takac - najlepsi sportovec OCR

Svoju dominanciu v mužskom prekážkovom behu Vlado potvrdil aj cez víkend na poslednom Spartan Race Slovakia v Pezinku. V sobotňajšom preteku ovládol kategóriu 40-44 a získal prvé miesto vo svojej kategórií. Pripísal si tak potrebné body v OCRA lige, v ktorej momentálne na treťom mieste. Budeme mu držať palce aj v ďalších pretokoch, aby obhájil minuloročné víťazstvo.

Vlado Takac - najlepsi sportovec OCR

Vlado, do toho!

Zdroj foto: archív V. Takáč

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky