Z uzavretého mosta ukradli značky

Ako sme vás prednedávnom informovali v článku, Slovenská správa ciest uzavrela v januári starý most cez derivačný kanál rieky Váh. Už po mesiaci však  niekto dopravné značky zákaz vjazdu ukradol. 

Napriek tomu, že Slovenská správa ciest most uzavrela, vodiči tieto zákazy nerešpektovali. Aj naďalej na priľahlej ceste parkovali nákladné vozidlá a znečisťujú široké okolie odpadkami, tak ako tomu bolo aj pred uzavretím cesty. Na vážnosť situácie upozorňujú opäť občania, ktorí videli vodičov kamiónov pohybovať sa v skupinkách a niektorých dokonca bez rúšok. Na starom moste a priľahlých cestách pritom parkujú kamióny z celej Európy.

Mesto Bytča samozrejme danú situáciu u vlastníka cestnej komunikácie reklamovalo. “ Oficiálnu žiadosť od mesta o vyriešenie situácie sme obdržali. Zákazové ZDZ sme osadili v januári 2020, bohužiaľ všetky boli ukradnuté a objednanie a výroba trvá niekoľko dní. ZDZ osadila Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja na základe zmluvy. Straty boli vyčíslené v sume cca 200 Eur bez Dph.“ – uviedla  pre MY  Žilinské noviny Lucia Karelová, hovorkyňa SSC:

Na otázky kedy nové dopravné značenie SSC osadí a či opäť osadia iba prenosné dopravné značenie L. Karelová neodpovedala.












Zanechať prvý komentár