Mesto slávnostne prevzalo nájomné byty

Symbolickým prestrihnutím pásky v piatok 25.9.2020 prevzalo mesto Bytča do svojho vlastníctva 88 nájomných bytov.  Za účasti štátnej tajomníčky ministerstva výstavby JUDr. Kataríny Brunckovej,  prednostu OÚ Ing. Michala Drábika, poslancov mesta, ako aj jeho zamestnancov a zástupcov zhotoviteľa, prevzal primátor mesta Ing. Miroslav Minárčik z rúk zástupcu ŠFRB JUDr. Petra Horvátha odovzdávací protokol.

Mestký poslanci ešte 20. februára 2020 na mimoriadnom zastupiteľstve schválili investičný zámer na obstaranie nájomných bytov, technickú vybavenosť a kúpu pozemkov.  Scváleniu zámeru predchádzal prieskum medzi občanmi vo forme dotazníkov, ktoré boli distribuované obyvateľom do schránok.

Celková investícia vrátane pozemkov a technickej vybavenosti bola  viac ako 6,7 milióna EUR  a mesto Bytča vďaka  úveru zo ŠFRB a dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby muselo vynaložiť investíciu len necelých 500.000€.

„Dnes preberáme byty do vlastníctva nášho mesta. Po dlhej dobe sa nám tak podarilo postaviť ďalšie nájomné byty, kde si nájdu domov ďalší obyvatelia nášno mesta. Aj týmto krokom sa darí napĺňať predvolebné sľuby nielen mňa ako primátora, ale aj poslancov. Všetkým spoločne nám záleží na spokojnom živote našich obyvateľov. A verím, že nájomné byty prispejú k ďalšiemu zdravému rozvoju nášho mesta. Chcel by som touto cestou poiďakovať poslancom mestkého zastupiteľstva, ale aj pracovníkom mestského úradu za to, že sa nám podarilo dotiahnúť výstavbu nájomných bytov až do tohoto štádia“ – povedal vo svojom príhovore primátor.



























Foto: autor, M. Gácik

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky