Kúpeľňa ako vaša domáca oáza pohody a relaxu

Kúpeľňa ako vaša domáca oáza pohody a relaxu

Obzvlášť v tejto dobe, kedy si nemôžeme len tak objednať termín wellness a ísť zo seba striasť stres a napätie pracovných dní, je dôležité, aby v našich domovoch vládlo pohodlie a útulnosť. Kúpeľňa vzhľadom na túto situáciu naberá úplne nový rozmer, preto jej zariadeniu a vybaveniu je potrebné venovať adekvátnu pozornosť. Nezabudnite sa však pritom venovať aj jej praktickej stránke. V malom priestore je mimoriadne dôležitá.

Privítajte kompromisy s otvorenou náručou

Príjemné prostredie, chvíľka oddychu a ničnerobenia. To je presne to, po čom každý človek občas zatúži. Zvlášť, ak sú na neho kladené vysoké nároky či už v pracovnom, alebo osobnom živote. Preto je dnes, viac než inokedy, dôležité nájsť si čas na duševnú a telesnú očistu a dopriať si trochu pohody. Oddýchnuť si v horúcom kúpeli je ten najjednoduchší spôsob, ktorý má k dispozícii takmer každý. 

Pohodlie bez ohľadu na metre štvorcové

K vytúženému pohodliu nie je nevyhnutne potrebná honosná kúpeľňa, stačí aj malá miestnosť, ktorú si môžete dotvoriť podľa svojich predstáv. Stačí si zaistiť trochu súkromia, s čím výborne pomôže kúpeľňový záves. Dnes ho zoženiete na všetky možné spôsoby:

  • na spôsob rolety,
  • zaťahovací,
  • pevný,
  • posuvný.

Stačí si len vybrať podľa svojich preferencii a objednať. Inštalácia sprchových závesov je veľmi jednoduchá a určite ju zvládnete svojpomocne. Vzor je čisto otázkou vášho vkusu a vzhľadom k širokej ponuke je takmer isté, že si vyberie úplne každý. Potom už stačí prihodiť len pár sviečok, tlmené osvetlenie, voňavú penu a pohár vína. Výborný relax v pohodlí domova môže začať. 

Nepodceňujte dojem vlastnej kúpeľne

Pretože je kúpeľňa miestom, kam vedú prvé kroky ako ráno, tak i večer, je vhodné zariadiť si ju tak, aby vám poskytla nielen dostatok pohodlia, ale aj praktickej stránky. Svoj účel v tomto smere dokonale plní každá jedna kúpeľňová polička, ponúkajúca hneď niekoľko prevedení:

  • rohová,
  • samodržiaca,
  • teleskopická,
  • závesná,
  • nástenná.

Pri výbere je dôležité zohľadniť hlavne materiál, na ktorý budete poličku inštalovať. Zatiaľ čo niektorým svedčia viac prísavky či vákuové pumpičky, iné bez problémov znesú vŕtanie. Nezabudnite ani na ďalšie dôležité detaily, ako je zrkadlo, osvetlenie, prípadne doplnkové skrinky, ktoré pojmú všetky hygienické a kozmetické prípravky a doplnky. Avšak pozor, pri výbere dbajte hlavne na to, aby boli ideálne z jednej dizajnovej línie. Rôzne štýly by v malom priestore kúpeľne spôsobili presný opak toho, čo chcete, a to chaos a dezorganizáciu. Niektoré kúpeľňové skrinky sú k dispozícii s integrovaným LED osvetlením, ktoré je veľmi praktické a účelné. Vďaka jeho šikovnému prevedeniu ho oceníte aj ako náladové osvetlenie pri večernom kúpeli. 

Vetranie je základ

Aby vaša kúpeľňa po čase nemusela bojovať s plesňami, ktoré milujú vlhké prostredie, je dôležité ju pravidelne vetrať. To je možné ideálne zaistiť buď prostredníctvom ventilátora alebo okna. Ak ani jednu z týchto možností nemáte, nechávajte dvere kúpeľne pravidelne otvorené. Aby ste na to nemuseli neustále myslieť, obstarajte si zarážky do dverí, ktoré dnes zoženiete aj v štýlovom a modernom prevedení. Ak by vám napríklad z priestorových dôvodov nevyhovovalo ani toto riešenie, potom už zostáva len opatriť kúpeľňu pohlcovačom vlhkosti. Jednoduchšie typy bežne zoženiete v drogériách, tie sofistikovanejšie v špecializovaných predajniach.  

Nebojte sa vykúzliť si z vlastnej kúpeľne perfektné miesto na pravidelný a výdatný oddych. Ak vám to priestor dovolí, doprajte jej aj trochu zelene, či už živej alebo umelej. Dodá vašej kúpeľni nádych života.

Zdroje

Obrázok 1: abd / Shutterstock.com
Obrázok 2: NavinTar / Shutterstock.com

Zanechať prvý komentár