Chystáte sa v zime na hory? Tieto drobnosti vám nesmú chýbať!

Chystáte sa v zime na hory? Tieto drobnosti vám nesmú chýbať!

Konečne prišla poriadna zima a mnohí z nás sa chystajú ísť si oddýchnuť do prírody. Väčšinou sú obľúbenou destináciou hory, kde si každý príde na svoje. Niekto môže chodiť na prechádzky, naopak niekto rád lyžuje. Ak plánujete zimnú dovolenku, určite by ste nemali zabudnúť na niekoľko drobností, vďaka ktorým si váš pobyt spríjemníte.

Kedy je vhodný čas, začať sa chystať na hory? Správna odpoveď neexistuje. Vhodný čas je kedykoľvek, keď nám to naše možnosti a počasie dovolia. Aj dnes môžete využiť jeden z našich tipov: 

1. Uterák z mikrovlákna

Uteráky z mikrovlákna si postupne získavajú ľudí. Tento typ uteráku veľmi rýchlo schne, farby sa z neho nevyperú a predovšetkým je veľmi spratný, a stočený sa zmestí aj do menšej tašky. Na výber máte niekoľko farebných variantov.

2. Čiapka

Čiapka je priam nadčasový kúsok. Hoci sa jej aj dnes mnohé ženy vyhýbajú, nie je na to dôvod. Dnes sa dajú zohnať aj elegantné čiapky alebo retro čiapky. Vyberte si tú, ktorá sa vám najviac páči. Keď ešte k nej pridáte okuliare, napr. slnečné okuliare Fendi, budete vyzerať presne ako zo zimnej rozprávky. 

3. Cestovný vankúš

Každý rok premýšľate, že si ho kúpite a predsa kúpu rok čo rok odkladáte. Cestovný vankúšik je však skvelým pomocníkom. Podopiera nielen vašu hlavu, ale aj krčnú chrbticu, vďaka čomu vás nebude bolieť za krkom. Ideálny je na dlhé cesty autom alebo vlakom.

4. Okuliare

Slnečné okuliare sme už raz spomenuli. Zaslúžia si však samostatnú pozornosť. Mnohí si mylne myslia, že v zime slnko nie je také silné. Opak je pravdou. Slnko vie byť aj v zime poriadne ostré, preto by sme dozaista po okuliaroch mali siahnuť. Nielen, že nás chránia pred slnkom, zároveň vyzerajú výborne na každej tvári. Ak neviete, po akých siahnuť, nechajte sa inšpirovať napr. Duos okuliarmi

5. Vlastná fľaša 

Ak chcete byť viacej „zero-waste“, chcete sa teda zodpovednejšie správať k planéte a nekupovať na každom rohu novú plastovú fľašu s vodou, kúpte si vlastnú fľašu, ktorú môžete používať dlhodobo počas celého výletu a vydrží aj na bežné používanie do práce. 

Zdroj obrázka:
Gpointstudio / Shutterstock.com

Zanechať prvý komentár