Nové polopodzemné kontajnery

Nove polopodzemne kontajnery

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Bytči ešte v roku 2017 na návrh MsÚ schválili výdavky vo výške 20000€ na nákup a osadenie nových polopodzemných kontajnerov. Aj týmto spôsobom chce mesto spolu s poslancami riešiť situáciu ohľadom zberu a odvozu komunálnych odpadov a osadzovaním polopodzemných kontajnerov tak nahrádzať doterajšie riešenia zberu odpadu.  Využitie polopodzemných kontajnerov zefektívňuje vývoz odpadu, hlavne zvýšenou kapacitou jednotlivých kontajnerov. Pri ich využití dochádza aj k zníženiu negatívnych vplyvov vznikajúcich pri ukladaní a zhromažďovaní odpadu, hlavne redukcii zápachu.

Sedem nových moderných kontajnerov nahradilo 14 kusov starších typov. Toto riešenie bolo možné hlavne kvôli zvýšenej kapacite jednotlivých nádob. Dva kontajnery sú určené na zmesový komunálny odpad, dva na plasty, po jednom na papier, sklo a kovové obaly. S takýmto riešením zberu komunálneho odpadu sa do budúcna ráta aj do ďalších častí mesta.

Mesto Bytča sa preto obracia na občanov so žiadosťou, aby dodržiavali označenia na jednotlivých nádobách a tým prispeli k úspešnosti triedenia odpadu.

 

Nove polopodzemne kontajneryNové moderné kontajnery

polopodzemne2018 oldStaré nahradené kontajnery

 

Foto: www.bytca.sk / mapy.google.sk

Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky