Pomocnú ruku Prešovu podali aj poslanci a primátor mesta Bytča

Poslanci Mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí 12.12.2019 sa na návrh poslanca Kulíška rozhodli podať pomocnú ruku obetiam tragického výbuchu plynu na Mukačevskej ulici v Prešove.

V zastupiteľstve predložil najprv poslanec Juraj Putirka návrh na vyčlenenie finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. „Uvedomujem si, že rozpočet mesta na budúci rok je naozaj napätý. Preto by som navrhol, aby sme skúsili hľadať prostriedky niekde inde. Navrhujem, aby sme sa vzdali finančnej odmeny za dnešné a budúce zasadanie mestského zastupiteľstva“ – navrhol poslanec Martin Kulíšek.

Primátor mesta Miroslav Minárčik sa priklonil k jeho návrhu. „V rozpočte by sme museli nájsť položku, z ktorej by sme peniaze vyškrtli a mohli sme ich použiť. A rozpočet na budúci rok je naozaj napätý, preto sa aj ja prikláňam k návrhu pána poslanca Kulíška. Ak tento návrh odsúhlasíte, ja túto aktivitu podporím 10-timi percentami z môjho platu.“ – dodal v diskusii.

Poslanci návrh na pomoc obetiam výbuchu jednohlasne schválili.

Občanom postihnutým touto tragédiou môžete pomôcť zaslaním finančných prostriedkov aj vy. Všetky potrebné informácie nájdete na tomto odkaze –  stránke mesta Prešov.


Zanechať prvý komentár

Informácie o článku

Súvisiace príspevky